EnergiatodistusYleinen

6. Luotettavaa energialaskentaa


”Mikä ihmeen energiatehokkuus?” on Insinööritoimisto Vesitaito Oy:n tuottama 10-osainen tekstikokonaisuus, jonka tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta energiatehokkuusasioissa niin kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisten kuin tavallisten yksityishenkilöidenkin keskuudessa.


Energiatodistuksen laatijaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan. Energiatodistuksen laatijalla pitää olla kohteesta riippuen joko perus- tai korkeamman tason pätevyys laatia energiatodistuksia. Lisäksi laatijalla on oltava käytössään ajantasaiset ja tehokkaat laskentatyökalut energiatodistusten ja muiden selvitysten laskemiseksi. Vesitaidolla tehokas prosessi myös mahdollistaa aikataulujen sovittamisen asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Ida-laskentamalli, energialaskenta, energiatodistus

Kuva: IDA ICE-tietomalli, Vesitaito

Jos kohteesta tarvitaan useita erilaisia energiatehokkuuteen liittyviä selvityksiä, on hankintoja kilpailuttaessa kannattavaa neuvotella hankintojen keskittämisestä yhteen yritykseen. Näin voidaan saavuttaa säästöjä niin kustannuksissa kuin aikatauluissakin. Jos kyseessä on useita kohteita pidemmällä aikavälillä, sujuva yhteistyö mahdollistaa kilpailukykyisen hintatason, järkevän aikataulujen yhteensovittamisen ja prosessien tehostamisen sopimuksen molemmille osapuolille.

Monipuolinen kokemus energiatehokkuuteen liittyvissä kysymyksissä myös mahdollistaa erilaisten asiakkaiden henkilökohtaisen kohtaamisen yksityishenkilöistä ja julkishallinnosta rakennusliikkeisiin asti. Monialainen erityisosaaminen työntekijöidemme keskuudessa mahdollistaa palvelujen jatkuvan kehittämisen ja tuottamiemme palvelujen laadukkuuden. Laadunvarmistus, prosessien tehostaminen ja ammattitaidon kehittäminen ovat vahvuuksiamme.

Tutustu meihin ja kysy ihmeessä lisää palveluistamme. Olemme täällä Teitä varten!

Vesitaito Oy