ElinkaarikustannuksetEnergiatodistusHiilijalanjälkiYleinen

9. Energialaskentaa läpi rakennushankkeen


”Mikä ihmeen energiatehokkuus?” on Insinööritoimisto Vesitaito Oy:n tuottama 10-osainen tekstikokonaisuus, jonka tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta energiatehokkuusasioissa niin kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisten kuin tavallisten yksityishenkilöidenkin keskuudessa.


Rakennushankkeessa energiatehokkuustavoitteiden huomioiminen jo hankesuunnitteluvaiheessa on nykyään monessa hankkeessa jopa välttämätöntä. Järkevästi asetetut reunaehdot mahdollistavat suunnitteluratkaisujen kustannustehokkuuden ja toteutettavuuden arvioinnin alusta loppuun asti.

Monesti energiatehokkuuden arvioiminen nähdään vain työkaluna, jolla tarkistetaan suunnitelmien säädöstenmukaisuutta tai suunnitteluehdon toteutumista. Ottamalla energialaskentaa ymmärtävän asiantuntijan mukaan jo projektin aikaisemmassa vaiheessa voidaan jo suunnittelutavoitteiden asettelussa pohtia, mikä energiatehokkuuden taso on oikeasti järkevästi toteutettavissa summittaisten heittojen sijaan.

hankesuunnittelu, rakennusvaihe, toteutusvaihe

Kuvituskuva

Kun energiatehokkuutta arvioidaan hankkeen kaikissa vaiheissa, ei lopullista lupavaiheen energialaskentaa suoritettaessa tulekaan vastaan epämiellyttäviä yllätyksiä, jotka edellyttävät laajamittaista suunnitteluratkaisujen muuttamista. Kun kaikki energiatehokkuuteen ja hiilijalanjälkilaskentaan liittyvät palvelut voi vielä tilata samasta paikasta, voidaan suunnitteluprosessissa edetä järkevästi, dynaamisesti ja kustannustehokkaasti.

Tutustu meihin ja kysy ihmeessä lisää palveluistamme. Olemme täällä Teitä varten!

Vesitaito Oy