Ajankohtaista

Vesitaito mukana FInZEB-hankkeessa

Suomessa ollaan valmistelemassa uusia energiamääräyksiä, joissa määritellään, mikä on Suomen tulkinta lähes nolla-energiarakentamisesta.
FInZEB hankkeessa pientalojen energiatehokkuuden konsultointi annettiin tehtäväksi Insinööritoimisto Vesitaidolle.

Suomessa ollaan valmistelemassa uusia energiamääräyksiä, joissa määritellään, mikä on Suomen tulkinta lähes nolla-energiarakentamisesta. Tarve tähän tulee EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä (EPBD) ja se edellyttää, että 31.12.2020 alkaen kaikki uudet rakennukset ovat lähes nolla-energiarakennuksia. Direktiivi ohjaa hyvin vähän kansallista määrittelyä, jonka takia raja, mihin lähes nolla sijoitetaan, on vielä täysin auki.

FInZEB on hanke, jolla pyritään selvittämään, kuinka nämä kansalliset vaatimukset olisi järkevä asettaa. Pyrkimys on, että vaatimukset ovat riittävän haasteelliset huomioiden kuitenkin kustannustehokkuus, rakenteiden turvallisuus ja sisäilman laatu. Hankkeessa käytetään paljon eri alojen asiantuntijoita ottamaan kantaa askarruttaviin asioihin. Pääkonsulttina hankkeessa toimii Granlund Oy. Pientalojen energiatehokkuuden konsultointi annettiin tehtäväksi Insinööritoimisto Vesitaidolle.

”On erittäin mielenkiintoista päästä miettimään tulevaisuuden lähes nollaenergiapientalojen ratkaisuja. Tämä on erittäin suuri askel eteenpäin tulevaisuuden pientalorakentamisessa” toteaa Vesitaito Oy:n toimitusjohtaja Heikki Virkkunen.

Hankkeeseen liittyen on pidetty jo neljä työpajaa, joissa kaikissa on ollut eri teema. Näitä työpajoja varten Vesitaito on laskenut useita eri variaatioita parantaa pientalojen energiatehokkuutta. Viimeisimpänä on pyritty määrittämään, mitkä ovat kaikista kustannustehokkaimmat ratkaisut lähestyä asiaa.
Kaikki tämä laskenta huipentuu 5.2.2015 Finlandia-talolla pidettävään tulosseminaariin, jossa julkistetaan rakennusalan näkemys siitä, millaisia vaatimuksia on järkevä asettaa eri rakennustyypeille. Tutustu myös hankkeeseen osoitteessa finzeb.fi.