Energiatodistus olemassa oleville rakennuksille

Energiatodistus olemassa olevaan rakennukseen

Olemassa oleva rakennuskanta tarvitsee lain mukaan energiatodistuksen kaikkiin myytäviin, vuokrattaviin ja julkisiin rakennuksiin, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Energiatodistus on työkalu rakennusten energiatehokkuuden vertailuun.

 

Energiatodistuksen sisältö ja tarkoitus

Energiatodistuksessa ilmoitettu E-luku ja energiatehokkuusluokka perustuvat laskennalliseen kulutukseen, jolloin käyttäjien vaikutus energiankulutukseen jää pois. Monet ihmettelevät, että miksi energiatodistuksessa ei vain käytetä toteutuneita energiankulutuksia. Idea onkin juuri siinä, että rakennuksen käytöllä ja käyttäjillä voi olla hyvinkin suuri vaikutus energiankulutukseen. Energiatodistuksen tarkoituksena onkin mahdollistaa eri rakennusten vertailu keskenään ja tämä onnistuu vain, kun käytetään laskennallista kulutusta.

Milloin ja miksi todistus tarvitaan?

Energiatodistus on voimassa 10 vuotta ja vanhimmat energiatodistukset ovat jo vanhentuneet tai vanhentumassa lähiaikoina. Asunnon myynnin tai vuokrauksen yhteydessä täytyy olla voimassa oleva energiatodistus. Huomattavasti kohonneiden energian hintojen vuoksi rakennuksen energiatehokkuuden merkitys on noussut entistä tärkeämmäksi kriteeriksi esimerkiksi asunnon valintaan liittyen.  Energiatehokkuus voi vaikuttaa myös lainarahoituksen saantiin tai sen hintaan sekä rakennuksen arvoon.

Miksi valita Vesitaito?

Olemme tehneet tuhansia energiatodistuksia kaikkialle Suomeen, joten todistusten laadinta on meille hyvin tuttua. Meiltä saat energiatodistuksen nopeasti, edullisesti ja ammattitaitoisesti laadittuna. Kohteen hinnoitteluun vaikuttaa rakennustyyppi, koko ja sijainti, joten hinnoittelu tehdään kohdekohtaisesti.

Suoritamme kaikissa laskemissamme kohteissa havainnoinnin paikan päällä, mikä takaa, että laskelmamme vastaavat sen hetkistä tilannetta. Todistuksista löytyy energialuokan lisäksi parannusehdotukset rakennuksen energiatehokkuuden parantamista varten.

Pyydä tarjous energiatodistuksesta