Käyttöönottopäivitys

Palvelut

Käyttöönottopäivitys

Palvelut

Käyttöönottopäivitys

Käyttöönottopäivitys

 

Kun tarvitset uudisrakennuksen energiaselvityksen käyttöönottoa varten päivityksen, ota meihin yhteyttä.

 

Mikä on käyttöönottopäivitys?

 

Suunnitteluvaiheen energiatodistus tulee päivittää rakennuksen käyttöönoton yhteydessä. Rakennus on käyttöönotettu muuttopäivänä. Käyttöönoton jälkeen suunnitteluvaiheen energiatodistusta ei voida voimassa olevan lainsäädännön mukaan enää päivittää.

 

Tämä perustuu energiatehokkuusasetuksen (1010/2017) 34 § pykälään, jossa sanotaan seuraavasti: 

 

Energiaselvitys on päivitettävä ennen rakennuksen käyttöönottoa, jos lupavaiheen

energiaselvityksen perusteena oleviin suunnitelmiin on tullut muutoksia. Rakennusvaiheen

vastuuhenkilön on tehtävä merkintä rakennustyön tarkastusasiakirjaan siitä, että rakennustyö

vastaa energiaselvityksessä esitettyä.

 

Lopputarkastuksen yhteydessä valitettavasti päivitystä ei voida enää lain mukaan tehdä. Energiatodistuksen voi tässä tilanteessa tehdä olemassa olevan rakennuksen energiatodistuksena. Tämä vaatii havainnoinnin paikan päällä.

 

Pirkanmaan alueella sijaitsevaan kohteeseen voimme halutessanne tehdä tarjouksen energiatodistuksen laatimisesta olemassa olevalle rakennukselle. Olettehan meihin yhteydessä asiakaspalvelun tai  yhteydenottolomakkeen kautta.

 

Mitä palvelumme sisältää?

 

Käyttöönottopäivitys sisältää teknistenlaitteiden tyypityksen, ilmanvuotoluvun päivittämisen ja pysyvän rakennustunnuksen lisäämisen asiakkaan ilmoittamien tietojen mukaisesti.

 

Mikäli kohteen lupavaiheen energialaskelmat on tehty alun perin muualla tai kohteeseen on tullut pinta-alaan liittyviä muutoksia kohde tulee uudelleenlaskea. Tässä tapauksessa olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse vesitaito@vesitaito.fi tai puhelimitse 0207 888 160.

 

Miten tilaatte käyttöönottopäivityksen?

 

Käyttöönottopäivityksen laatimiseksi pyydämme täyttäämään lähtötietolomakkeen (voitte ladata lähtötietolomakkeen tämän sivun lopusta), ja toimittamaan sen meille yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen vesitaito@vesitaito.fi . Voitte myös liittää tilaukseenne tiiveysmittauksen tulokset sekä IV-mittaustulokset. Tarkistathan kohteen alkuperäiset laskelmat mahdollisten muutoksien osalta.

 

Huomaattehan, että päivityksen tilaaja on vastuussa lomakkeen sisällöstä ja vahvistaa lomakkeen tiedot päivityksen laatimiseksi. Emme tiedustele päivitystietoja erikseen suunnittelijoilta, vaan päivityksen tilaaja huolehtii tarvittavat tiedot lomakkeen liitetiedostoihin.

 

Pysyvä rakennustunnus on pakollinen kohta täyttää, sillä ilman pysyvää rakennustunnusta ei todistusta pysty siirtämään Aran energiatodistusrekisteriin.

 

Pysyvä rakennustunnus on 10 merkkiä pitkä, sisältää 9 numeerista merkkiä. Alkaa aina 1:llä. Tunnuksen lopussa aakkosnumeerinen (kirjain tai numero) tarkistemerkki. Esim. 100012345A. Tunnus luodaan väestötietojärjestelmässä rakennukselle. Pysyvää rakennustunnusta voi tiedustella rakennusvalvonnasta.

 

Mikäli tiivistemittausta ei ole tehty ja ei ole tietoa hyväksyykö rakennusvalvonta mahdollisesti rakennuslupavaiheessa käytettyä pienempää ilmanvuotolukua, käytämme arvoa 4,0.

 

Lataa lähtötietolomake (word)

Lataa lähtötietolomake (pdf)