blogi
vesiposti

Energiatehokkuus ja rakennushankkeen reunaehdot

Nykyään saattaa törmätä kilpailutuksiin osallistuessa tai tonttia hankkiessa erilaisiin vaatimuksiin rakennuksen energialuokasta tai muusta energiatehokkuuden kehittämisestä. Rakennuttajia halutaan kannustaa minimivaatimusten ylittämiseen ja toisaalta kyse on hankkeen reunaehtojen asettamisesta. Rakennukselle voidaan myös hakea energiatehokkuusvaatimuksia sisältäviä ympäristöluokituksia, esimerkiksi Joutsenmerkkiä.

Hankkeen reunaehtojen järkevöittäminen takaa ettei suunnitteluratkaisuja tarvitse enää laajamittaisesti muuttaa toteutusvaiheen lähestyessä, mutta rakentamisen laatu on mahdollisimman hyvää. Ilman asiantuntevaa suunnitteluapua voi olla haastavaa välttää reunaehtojen ristiriitaisuutta, ja siitä seuraavaa suhteetonta kustannusten nousua. Toisaalta energiatehokkuutta parantamalla voidaan saavuttaa myös markkinointietuja.

Hyödyntämällä Vesitaidon asiantuntevaa suunnitteluapua, on hankkeet mahdollista suunnitella sekä energiatehokkuudeltaan optimaalisiksi että mahdollisimman kustannustehokkaiksi. Reunaehtojen järkevöittäminen, suunnitteluratkaisujen vaikutuksen arvioiminen ja useiden näkökulmien huomioiminen mahdollistaa säästöt rakennushankkeessa jo hankesuunnitteluvaiheessa.

Tutustu meihin ja kysy ihmeessä lisää palveluistamme. Olemme täällä Teitä varten!

Jaa uutinen