blogi
vesiposti

Oikeus ja velvollisuus energiatodistukseen

Energiatodistus saattaa hyvinkin olla yksi asioista, joista kuulee ensimmäisen kerran kiinteistönvälittäjän työntäessä esitenipun käteen asuntonäytössä. Asunnon ostajan ja vuokraajan on kuitenkin hyvä tietää, että energiatodistus on yksi lakisääteinen dokumentti, josta on mahdollista saada tietoa esimerkiksi rakennuksen energiankulutuksesta, lämmitysmuodon ympäristöystävällisyydestä ja mahdollisesti suositeltavista korjaustoimenpiteistä.

Rakennuksen myyjän näkökulmasta energiatodistus voi edistää myyntiä parantamalla rakennuksen vertailukelpoisuutta. Asunnon ostaja tai vuokraaja voi myös saada energiatodistuksesta tietoa hyvin edullisistakin korjaustoimenpiteistä, jotka saattavat samalla parantaa esimerkiksi rakennuksen sisäilmaolosuhteita.

Myös kiinteistönvälittäjän on muistettava energiatodistuksen tärkeys asunnon osto- ja vuokratilanteessa. Energialuokan tulee näkyä jo myynti- tai vuokrailmoituksessa, ja energiatodistuksen vaatiminen hyvissä ajoin ja sen esitteleminen asuntonäytön yhteydessä on osa hyvää välitystapaa. Energiatodistuksen yhtenä tarkoituksena on mahdollistaa energiatehokkuuden vertailu eri rakennusten välillä, ja kiinteistönvälittäjä voi helpottaa kauppojen syntymistä tarjoamalla mahdollisimman monipuoliset työkalut osto- tai vuokrapäätöksen tekemiseen.

Tutustu meihin ja kysy ihmeessä lisää palveluistamme. Olemme täällä Teitä varten!

Jaa uutinen