blogi
vesiposti

Kaikki hyöty energiatodistuksesta

Olisiko energiatodistusta mahdollista ajatella lakisääteisen pakotteen sijaan työkaluna, josta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti? Energiatodistuksen hankkiminen tulee vastaan monille taloyhtiöille tai yksityishenkilöille vastaan vasta rakennuksen myynti- ja vuokratilanteessa. Tällöin energiatodistus saattaa helposti tuntua ainoastaan pelkältä turhalta ylimääräiseltä kululta muiden joukossa, mutta näin ei ole pakko olla.

Ymmärtämällä energiatodistuksen tarkoitusta ja sen tarjoamia mahdollisuuksia energiatodistusta voi hyödyntää tehokkaana työkaluna koko rakennuksen elinkaaren ajan. Rakennukselle on hyvä laatia pidemmän aikavälin kiinteistönpidon suunnitelma, jonka osana energiatodistus on [1].  Rakennuksen kunnossapidosta huolehtiminen pitkäjänteisesti hyödyttää kaikkia rakennuksen osapuolia.

Huolellisella ja suunnitelmallisella ylläpidolla kiinteistön arvo säilyy, jopa kasvaa, ja kiinteistön elinkaari pitenee. Korjaushankkeiden järkevöittäminen mahdollistaa samassa yhteydessä myös sisäilma- ja energiatehokkuusnäkökulmien huomioimisen jokaisessa hankkeessa [1]. Monesti jo pienet panostukset tai useamman hankkeen keskittäminen yhteen ajankohtaan mahdollistaa toisaalta kustannustehokkaat mutta myös laadultaan optimaaliset ratkaisut.

Pitkän aikavälin suunnittelu, hankkeiden keskittäminen ja kustannustehokkuuden arviointi mahdollistavat myös eri osapuolten tarjoamien avustusten hyödyntämisen.

Tutustu meihin ja kysy ihmeessä lisää palveluistamme. Olemme täällä Teitä varten!

Jaa uutinen